Најновије

ПУКЛА ТИКВА: Пајтић неће на изборе с Тадићем и Чедом!

БЕОГРАД - Проевропска опозиција неће уједињена изаћи на изборе јер њени лидери не могу да оставе сујету по страни. Наиме, ДС готово извесно неће ићи на изборе заједно с блоком који предводе СДС, ЛДП и ЛСВ.
Борис Тадић и Бојан Пајтић (Фото: Јутјуб)

Борис Тадић и Бојан Пајтић (Фото: Јутјуб)

- Раскол се десио због немогућности Бојана Пајтића, Бориса Тадића и Чеде Јовановића да оставе проблеме са стране и уједине се око заједничког циља. Тадић је поручио да нема о чему да прича с небитним странкама. Радуловић неће ни да седи за истим столом с Тадићем и Јовановићем. Поред тога, нико од њих не жели са Стефановићем - тврди извор близак демократама. Иако је лидер демократа Бојан Пајтић након састанка с Борисом Тадићем и Чедомиром Јовановићем најавио да ће бити договора, шансе за то су минималне. По свему судећи, изборна комбинаторика проевропских странка изгледаће овако: један блок предводи ДС, а на тој листи биће и Нова странка Зорана Живковића, други савез је СДС-ЛДП-ЛСВ, док ће Левица Србије Борислава Стефановића највероватније на изборе изаћи сама, као и покрет Доста је било Саше Радуловића.

Нису били искрени

Јанко Веселиновић, лидер покрета Преокрет, сматра да на састанку проевропске опције нису били сви искрени, али и верује да би савез донео велики успех на изборима. - Уколико се ујединимо, на изборима бисмо могли да достигнемо 30 одсто - тврди Веселиновић. С друге стране, евроскептичне партије научиле су лекцију на претходним изборима, па ће овај пут изаћи у коалицијама. Патриотски блок, који чине ДСС и Двери, позвао је на састанак све оне који деле њихову идеологију. Оформљена је и коалиција Родољуби, са Српском лигом и Источном алтернативом на челу, а једини усамљени играч је СРС.

Нема поправног

Зоран Стојиљковић, професор на Факултету политичких наука, истиче да уколико опозиција жели да преживи, нема много прилика за поправни, него мора да се уједини. - Колико год био мучан тај процес договарања, уколико желе да преживе, тај процес мора да успе. Они морају да знају да никакви еготрипови и сујете неће бити ни од какве користи, јер да би се понудила алтернатива Вучићу, морају да знају да ни о коме појединачно овде није реч - каже Стојиљковић.

Вулин много испод цензуса, а прозива опозицију

Покрет социјалиста Александра Вулина оценио је јуче да је скуп лидера опозиције био очајнички покушај удруживања како би достигли изборни цензус. Притом, Вулинови као да су заборавили да та странка није ни близу цензуса и да је на изборе ишла на листи СНС.
Прочитајте још:Британски амбасадор: Ситуациjа на Kосову jе веома опаснаВУЧИЋ У ДАВОСУ: Србија постаје „економски тигар југоисточне Европе“Шешељ открио Русима кога ЦИА контролише у Влади Србије (ВИДЕО)
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА