Најновије

ВУЧИЋ: Србија се позиционирала као стабилна земља

Председник Владе Србије Александар Вучић истакао је синоћ у Давосу да је Србија за разлику од других неке тешке мере предузела на време и да се позиоционирала као стабилна земља.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је за РТС рекао и да су се током два дана Светског економског форума у Давосу преплитала економска и политичка питања, али је оценио да је ове године политика доминирала. "Видим да политика много више доминира него прошле године. Мигрантска криза, Блиски исток, односи две силе - Русије и Турске, пад рубље, успоравање кинеске економије која обара азијске и америцке берзе", навео је Вучић. Он је међутим истакао да је Србија на време предузела неке тешке мере који други нису и да ће имати већи раст од предвиђеног. "ММФ и Светска банка предвиђају 1,75,одсто, ми предвиђамо да он буде најмање два одсто у 2016. години, а да пробамо да идемо преко два и три одсто следеће 2017. године. То је динамичан раст", рекао је Вучић. "Мислим да смо добру ствар направили, позиционирали Србију као стабилну земљу", рекао је Вучић и додао да у ЕБРД-у Србију сматрају највећом економијом на Западном Балкану и да нас са њима ускоро очекује велика инвестициона конференција. "То су добре ствари које добро говоре о нашој земљи и верујем и да ћемо и за следећу годину да добијемо позив. Радићемо додатно на поправљању инвестиционог амбијента, али за то нам је потребна и политичка стабилност и мислим да ћемо имати подршку свих ових људи које смо у ова два дана срели", истакао је Вучић. Упитан како су бројни званичници са којима се сусрео у Давосу коментарисали ванредне парламентарне изборе у Србији, рекао је да су га питали да ли планира да мења политику како би привукао бирачко тело. "Рекао сам да смо најтеже ствари прошли и да не намеравамо да мењамо економску политику, јер једино политика тешких одлука доноси резултат. А то ''лако ћемо'' је политика за неозбиљне људе и земље које клизе уназад. Сви су задовољни тим одговором и мислим да Србија нема никакве проблеме", истакао је премијер. "Када су чули мој одговор, сви су били веома задовољни. Остаје још само да сачувамо пуну политичку стабилност и мислим да Србија нема никаквих проблема. Мислим да је то била важна вест за све њих и да је добро што смо од свих њих чули да настављају да раде са Србијом на најнормалнији начин, без обзира на изборе", рекао је Вучић. Он је оценио и да ће Србија имати много више инвестиција, као и д а је чека тешка, али добра година, "боља него што је била не лоша 2015. година".
Прочитајте још:ХАОС У НАЈАВИ: Шешељ ће морати у Хаг усред кампање?!РОГОЗИН ОТКРИО: Ево шта сам тражио од ВучићаДОДИК ЗАЧУЂЕН МИХАЈЛОВИЋКИНОМ ИЗЈАВОМ: Нико нам се из Србије до сада није тако обраћао
Извор:Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА