Најновије

Необични начини да загрејете ноге и побољшате циркулацију

Иако су због лоше циркулације стопала током целе године хладна, због ниске спољашње температуре, чини се да је овај проблем израженији зими. Поготово када после дуже шетње ноге још дуго буду "ледене", чак и у добро загрејаном простору.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Прва помоћ је, наравно, топла купка. Напуните лавор или каду водом загрејаном максимално до 40 степени. Додајте две кашике соли и сок два лимуна. Добро измешајте, па уроните стопала у воду. Уживајте у осећају топлоте најмање 15 минута, а ако се вода раније охлади, додајте још мало вруће.
Постоје и други начини да побољшате циркулацију и загрејете ледене ноге: Исхрана Особе које су, без обзира на годишње доба, зимогрожљиве, требало би да се загревају и изнутра топлим јелима. Пикантна чорба са каријем, чилијем и ђумбиром подстиче сагоревање масноћа и побољшава стварање телесне топлоте. Сауна Чак и ако нисте љубитељ малих и загрејаних просторија, боравак у сауни може да буде веома користан у решавању проблема хладних ногу. Препорука је да се након загревања у сауни обавезно истуширате хладнијом водом. На тај начин ће се побољшати циркулација, у целом телу, па и у ногама. Чарапе Нису све чарапе подједнако добре. Материјали као што су рецимо вуна или памук чувају топлоту у ногама. Идеалне су медицинске, које не стежу ногу и немају гуму. Рицинусово уље Добро измасирајте стопала овим уљем пре спавања, а затим их, што пре, ушушкајте испод топлог покривача. Рицинусово уље побољшава циркулацију и шири крвне судове. Масажа Ако имате масажер у облику јежа, добро истрљајте ноге. То ће стимулисати циркулацију и обезбедиће да стопала брзо постану топла. Може да помогне и мало јача четка. Кружним покретима лагано масирајте стопала, али и скочни зглоб и листове, да би ефекат био бољи. Гимнастика Покушајте два пута дневно, најбоље ујутру и увече, да радите гимнастику прстију на ногама. Траје око 10 минута, а може да се изводи док седите за канцеларијским столом или у трпезарији док једете. Прво их добро размрдајте и истегните, а затим кружите прстима у смеру казаљке на сату. Кад се уморите, згрчите прсте, мало их одморите, па поново истегните и кружите у супротном смеру. Обућа Топле зимске ципеле требало би да имају и дебели гумени ђон. Он ће да чува ноге од хладноће, али и од влаге. Влажне ноге ће пре бити хладне, него када су суве. Такође, када купујете зимску обућу водите рачуна да не буде преуска.
Прочитајте још:Ево како се прави поховани сладолед (ВИДЕО)Природни лекови из наших башта
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА