Најновије

Двери: Уместо страних банака опорезују пензионере

БЕОГРАД - ПУПС је издао интересе пензионера прихватањем смањења пензија као крајње погрешне економске мере, стоји у новом саопштењу Двери.
Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб принтскрин)

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб принтскрин)

Ова мера је не само противуставна, већ и штетна, јер се њоме смањује куповна моћ становништва и тако даље урушава домаћа привреда, поручују Двери. Уместо што је власт решила да штеди на пензионерима требало је да додатно опорезује стране банке у Србији које имају највеће каматне стопе у Европи и деру кожу са леђа грађана Србије, онако како то раде у Мађарској и Пољској. Такође је требало наплатити неплаћени порез свим тајкунима и додатно опорезовати најбогатије у Србији. Уместо свега тога добили смо опорезивање пензионера, наводи се у саопштењу. Двери су спремне да преузму улогу политичког заштитника пензионера. Кључна мера са којом излазимо пред пензионере је оснивање Капиталног пензионог фонда. На тај начин извршићемо реформу пензионо-инвалидског система Републике Србије у циљу самоодрживости. Одузету имовину пензионог фонда вратићемо Фонду, а имовину рехабилитационих центара и српских бања пренећемо у својину Фонда. Зашто Капитални пензиони фонд не би имао удела, рецимо, и у „Телекомуˮ или другим стратешким српским државним предузећима која су створили управо наши пензионери? Тако ћемо обезбедити сигурност исплате пензија које неће зависити од државног буџета и иностраних кредита, кажу Двери у свом саопштењу. Пре свега, пензије се морају вратити на ниво пре смањења. Затим, мора се наћи начин да се надокнади све што је одузето пензионерима овим смањењем пензија. Недопустиво је смањивање пензија, ускраћивање здравствене и социјалне неге онима који су своје најбоље године живота уградили у обнову земље и свој радни век проживели вредно радећи. У Србији сви грађани морају бити здравствено осигурани и имати здравствену књижицу. Влада коју формирају Двери обезбедиће сигурност за Вас, Вашу породицу и Србију, поручују из Двери.
Прочитајте још:ПРОТИВУСТАВАН, А КАНДИДУЈЕ СЕ: Живковић отворено за признавање Косова!УВРЕЂЕНА И ПОВРЕЂЕНА: Михајловићка заратила са СПС-ом
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА