Најновије

ТАЈНИ ПЛАН: Сорош би да руши владе у Србији и Републици Српској?!

Амерички милијардер Џорџ Сорош, према тајном плану за 2016. годину, чији су се детаљи појавили у јавности, стајаће иза покушаја обојене револуције у Републици Српској и Србији, чији је циљ збацивање њихових влада, пише "Глас Српске".
Џорџ Сорош (фото: Јутјуб принтскрин)

Џорџ Сорош (фото: Јутјуб принтскрин)

Сорош је, како преносе амерички медији, креирао план од 10 тачака на којима ће концентрисати средства и напоре својих невладиних организација, повезаних са обавештајним агенцијама, а на њему су се нашле власти Србије и Републике Српске. Шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић рекао је да нема информације из прве руке о веродостојности тајног плана америчког милијардера, али да је Сорош био један од главих финансијера свих обојених револуција и да је својевремено подржао и опозицију у Србији. "Тада сам био део те опозиције. То Сорошево отворено друштво директно је сарађивало са нама усмјеравајући нам директно средства. НЈегова фондација се у међувремену промијенила, али је остала врло активна. Ми сваки дан осјећамо покушаје стварања нестабилности у Српској и то је јесте највећи изазов у 2016. години", рекао је Кесић. Он је нагласио да је Сорош директно учествовао у финансирању стварања самопроглашеног Косова и да је његова фондација била активна за време ратова у БиХ и Хрватској. Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић сматра да је и тај план доказ да геополитичка укрштеница на Балкану још није завршена. "Ми традиционално на тој укрштеници не стојимо добро. Зато смо раније остајали без великог броја становника и територије. Битно је да будемо свесни тих процеса, па макар били и одгођени, јер имамо озбиљна искуства о својим страдањима у посљедњих сто година. Надам се да имамо тај условни рефлекс и да је он јачи од међусрпских глупости, односно разних домаћих шпијуна и сателита", рекао је Стевандић. Члан Заједничке комисије Парламентарне скупштине БиХ за одбрану и безбедност Душанка Мајкић сматра да има доста оних који желе да Српска буде што мања или да је уопште не буде и да је пред српским званичницима тежак, али не и нерешив задатак. Она је навела да је Русија фактор на који се мора рачунати. "Не може се више свашта радити на Балкану, а да о томе не буде питана и Русија. Најнепријатније у свему је што су домаће снаге заинтересоване за сличне ствари јер је реч о бесомучној борби за власт", каже Мајкићева. "Глас Српске" преноси писање америчких медија, који наводе да председник Републике Српске Милорад Додик прети да ће прогласити независност и да има подршку Србије и руског председника Владимира Путина, као и да је Сорош одлучио да укони све препреке и да доведе на власт "компатибилне и антируске снаге у обје републике".
Прочитајте још:Западне земље запрепашћене прецизношћу руских авио-удара у СиријиВЕЛИКА ЈУЖНОКОРЕЈСКА ПРЕВАРА: Експлозија Кимове бомбе је превара (ВИДЕО)СВЕТ У СТРАХУ: Северна Кореја извела пробу хидрогенске бомбе
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА