Рак дојке најчешћа је злоћудна болест код жена, а статистички подаци говоре да у Србији од ње годишње оболи приближно око 4.500, а умре 1.600 жена. Због тога је врло важно предузети све могуће мере да би се ова бројка смањила. Научници све гласније упозоравају да је шећер један од најчешћих узрочника за појаву рака дојке!
Шећер храни ћелије рака! (Фото: pixabay.com)
Шећер у крви постоји да би се хранио мозак и друга ткива зависна од глукозе и да се обезбеди енергија за покрете мишића. Када цео дан седимо и уносимо шећере, они немају где да сагоре, па доводе до проблема. Најновије истраживање показало је да и „скривени“ шећер, који је саставни део газираних пића и хране као што су кечап, штапићи од житарица и бисквити, повећава могућност за појаву и ширење рака дојке код жена. Истраживачи су утврдили да се, када су мишевима давали храну богату сахарозом, тумор повећао, а повећавале су се и метастазе. Они су утврдили и да фруктоза у шећеру, који се користи свакодневно, и кукурузни сируп, који садржи висок ниво фруктозе, повећавају могућност за појаву рака дојке. У светским болницама паметни научници су смислили начине како да надмудре ћелије рака и искористе њихову глад за шећером у циљу лечења малигних болести. Давањем високих доза витамина Ц, који иначе има исту структуру као глукоза, малигне ћелије га попут сунђера упијају, мислећи да притом узимају своје омиљено гориво, али остају гладне. Неки научници су пак првобитно подстицали раст тумора давањем раствора глукозе, а затим га нагло спржили давањем јаке хемотерапије или зрачењем. На тај начин су удвостручили стопу преживљавања пацијената. Такође, научници су патентирали посебну формулу за исхрану ових пацијената која садржи јако мало шећера и доста протеина и масти.
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.