Најновије

ХОЋЕ ДА УЈЕДИНЕ КОСОВО СА АЛБАНИЈОМ, ВУЛИН ОДГОВАРА: Ћутање је опасан знак!

Ново жариште на Балкану, Албанци хоће путем референдума да уједине Косово и Албанију. Таман што се смањила тензија у Босни и Херцеговини, сада референдум траже албански политичари на Косову и Метохији. С друге стране, из Србије кажу да Албанци прете празном пушком!

Александар Вулин (Фото: Медија центар)

Наиме, Наит Хасани, посланик Скупштине тзв. државе Косова из Демократске партије Косова, изјавио је да Косово треба да користи своје уставно право да донесе закон и организује референдум о уједињењу са Албанијом. Како су пренели косовски портали, он је рекао да је одавно тражио од своје странке, која је на власти, да ради на усвајању закона који би грађанима дао право да одлуче о уједињењу с Албанијом.
Министар Александар Вулин истиче да је најважније да ли ће се огласити Унмик, Еулекс или бар амбасаде које признају КиМ и упозорава да је ћутање опасан знак.
- Политика свих албанских партија на КиМ је уједињење с Албанијом. Важније од тога је да ли ће се огласити Унмик, Еулекс или бар амбасаде земаља које признају КиМ. Ћутање је опасан и забрињавајући знак да се промене граница када их помињу Албанци не сматрају опасним или су можда пожељне. Срби у приштинским институцијама би морали гласно да се успротиве и затраже објашњење од косовске владе - казао је он.
- На КиМ оно што почне оваквим причама заврши се великим несрећама само ако се на време не заустави - упозорио је министар Вулин.
Милован Дрецун, председник скупштинског одбора за Косово и Метохију, уверен је да је идеја о референдуму само за унутрашњу употребу.
- Србија као чланица Уједињених нација има своје међународно признате границе, које, без обзира на то што је стотинак држава признало Косово као некакву државу, нису поништене и даље су актуелне - казао је он и истакао да би све што би било урађено било незаконито и нелегално.
- Не могу се закони самопроглашене државе третирати као средство за легализацију таквог једног референдума који би водио ка насилном прекрајању међународно признатих граница на Балкану. С друге стране, сигурно не би добили подршку међународне заједнице - казао је Дрецун и додао да би референдум био ризик и за Албанију.
- Најповољнији тренутак био је када су Албанци били миљеници Запада, више није такав случај. Они су имали беспоговорну подршку да тако нешто ураде, ако тада нису добили подршку, неће је добити ни сада - уверен је Дрецун. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА