Најновије

САД не бомбрадују позиције Нусра фронта!

САД су ове године заиста ограничиле ваздушне напада по позицијама Џебхат Фатх ел шам (раније Нусра фронта, везани за ал Каиду) јер се милитанти налазе сувише близу цивилима, објаснио је на редовном брифингу званични представник Стејт департмента Мајк Тонер.

Припадници Ал-Нусре (Фото: Јутјуб)

„Ми смо од самог почетка бомбардовали Нусра фронт, још 2014. и 2015. године. Међутим, чим су почели да се приближавају цивилним подручјима, покушали смо да ограничимо могуће жртве међу цивилима, до којих су могли довести ваздушни удари“, рекао је Марк Тонер. Дипломата је указао да би Заједнички извршни центар који је предвиђен америчко-руским договором омогућивао да се ликвидирају вође ове групе.
Раније је шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров изјавио у интервјуу Би-Би-Сију да САД никад нису изводиле нападе по позицијама Џебхат Фатах ел шама у Сирији. Он је навео и да су се Сједињене Државе ухватиле у коштац са Исламском државом тек након почетка операције руских Ваздушно-космичких снага.

Нова група руских авиона лети ка Сирији

Због неуспеха примирја у Сирији у бази „Хмејмим“ се припрема велика група авиона Су-25. Министарство одбране Русије је објавило да ће послати нову групу авиона у Сирију, а у припреми је још једно слање.
Нова група авиона се шаље јер су САД одбиле да се придржавају даље реализације споразума о Сирији, саопштио је лист „Известија“.
Раније је Вашингтон запретио Москви прекидом сарадње у тој земљи, ако не прекине бомбардовање Алепа.
Ради јачања ваздушне групе, у базу „Хмејмим“ стигли су бомбардери Су-24 и Су-34, чији број није наведен. Извори у руској војсци су назвали овај корак „планском ротацијом“, јер се неколико авиона вратило из Сирије у Русију. Притом, за слање у Сирију су припремљени и нови авиони Су-25.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА