Најновије

БАКИР КАО ПОКВАРЕНА ПЛОЧА: Изборе у Сребреници треба поништити - не дамо Ћамила!

Председавајући Председништва БиХ и преседник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је данас да су сви услови за поништавање избора у Сребрници испуњени и да је рано рећи да се то неће догодити, те да ће та странка остати уз актуелног начелника Ћамила Дураковића до краја.

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

Странка демократске акције након седнице Колегијума у понедељак затражила је поништавање избора у Сребреници због, како су навели, грубог нарушавања интегритета изборног процеса у овој општини упадом припадника МУП РС у зграду Општине Сребреница у којој је чуван изборни материјал.
Коментаришући наводе да до поништавња избора вероватно неће доћи и на питање шта ће СДА учинити уколико се то не деси, Изетбеговић је рекао да је о томе још увек рано говорити додавши да је реч о флагрантним кршењима прописа Изборног закона БиХ због којих мора бити реакција.
- Видећемо да ли ће доћи до тога. Они којима се обрати Ћамил Дураковић о томе треба да се изјасне. Он тек треба да се обрати. Према томе, рано је казати да до тога неће доћи јер мислим да су испуњени сви услови да се то догоди - рекао је Изебеговић за босанске медије.
Не можете, каже Изетбеговић, ви прекршити флагрантно прописе Изборног закона, одвојити оне који морају бити уз изборни материјал сатима, угасити камере, директно омогућити манипулацију, а да то тек тако прође.
Након те интервенције српски кандидат Младен Грујичић имао хиљаду гласова више него читав српски блок.
- То су флагрантна кршења, након којих мора бити реакција тако да ћемо у томе истрајати до краја. Постоје судови у овој земљи и ми ћемо ту стајати уз Дураковића до краја - казао је Изетбеговић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА