Најновије

Џонсон: Русија није претња за стабилност као СССР

Русија ради много, много страшних ствари, али не мислим да може да се пореди са Совјетским Савезом кога се сећам из детињства, поручује шеф британске дипломатије.

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Британски министар спољних послова Борис Џонсон изјавио је да није "баш исправно" говорити о новом хладном рату са Русијом, јер Москва није толика претња за глобалну стабилност као што је био Совјетски Савез.

"Русија ради много, много страшних ствари, али не мислим да може да се пореди са Совјетским Савезом кога се сећам из детињства. Не мислим да она представља толику претњу по стабилност света као што је престављао некадашњи Совјетски Савез", рекао је Џонсон параламентарном одбору, преноси Ројтерс.

Истакао је да је у реду да се размотри војно ангажовање Британије у сиријском сукобу, али да би било која акција морала да буде у оквиру коалиције са САД и да вероватно не би била краткорочна.

"Мислим да је исправно да сада поново размотримо војне опције. Али морамо реално да сагледамо како те ствари функционишу и шта може да се уради," рекао је Џонсон.

Сматра да се ништа не може се урадити без коалиције и без Американаца.

"Још смо далеко од тога, али то не значи да се не воде разговори о томе" напоменуо је Џонсон и додао да Британија има и опцију интензивирања санкција против кључних играча "режима" Башара ел Асада.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА