Најновије

Шаровић: Влада мора да заштити имовину Републике Србије на територији Косова и Метохије!

На данашњој конференцији за новинаре одржаној у Народној скупштини, заменик председника посланичке групе Српске радикалне странке Немања Шаровић истакао је да српски радикали поново инсистирају на конкретном одговору Владе Републике Србије на питање шта ће бити предузето како би се заштитила целокупна имовина Републике Србије на територији Косова и Метохије.

Немања Шаровић (Фото: СРС)

Шаровић је истакао да одлука владе о поништавању аката о Трепчи заправо нема никакав значај, с обзиром да на снази остају сви други акти. Он је навео да је потпуно јасно да влада Косова сву имовину Републике Србије на територији Косова и Метохије третира искључиво као своју. Најаве да ће Србија, евентуално, тражити међународну арбитражу представљају само изговор за домаћу јавност. Исход ће бити негативан, као и сваки претходни пут када је Србија тражила правду од тзв. међународне заједнице. Заменик председника Српске радикалне странке објаснио је да је потпуно јасно да водеће западне земље које признају независност Косова дају тој тзв. држави право да конфискује сву имовину Републике Србије на Косову и Метохији.

Руководство такозване републике Косово одбија да преговара о имовини са Републиком Србијом, јер они сматрају да је то све њихово.

Шаровић је истакао да је, у складу са уставним поретком Републике Србије, недопустиво да било који проценат државне имовине буде препуштен било коме. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА