Најновије

ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ ЕДИТЕ ТАХИРИ: Не приличи премијеру Србије да се спушта на тај ниво!

Премијер Александар Вучић изјвио је данас да не жели да коментарише најновије изјаве косовске министарке за дијалог Едите Тахири, јер би то значило да се спушта на ниво политичког дискурса који само може да прави даље проблеме.

Александар Вучић (Фото: Спутњик принтскрин)

- Шта год да кажем, шта год да одговорам Едити Тахири, не иде да се спуштам на тај ниво. Није у питању функција, него је у питању садржај, пошто не приличи некоме ко је премијер Србије да одговара на то - рекао је Вучић и истакао да је то наставак оне политике коју не може да разуме.
Тахири је Европској унији доставила листу са именима 1.860 несталих особа са Косова и истакла да је Србија та која је починила геноцид на Косову и да Србија зна на којим локацијама се налазе нестали. 
Он је навео да се плаши да такве изјаве, посебно са правним квалификацијама, говоре о томе да неко жели дубљу кризу и дестабилизацију, што у Србији нико не жели. 
- Ми желимо мир и добре односе, а никад нисам разумео оне који воле превише да показују своје мишиће и да то чине на непристојан и вулгаран начин - рекао је Вучић. 
Вучић је рекао да први пут од новинара чује ту информацију.
- Најбоље би било да одћутим и добро размислим има ли смисла да на било који начин на такве изјаве давати коментаре. Просто, увлачите се у нешто што је само прављење даљих проблема - рекао је Вучић.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА