Најновије

ПУТИН О САЈБЕР НАПАДУ НА РУСИЈУ: Вашингтон покушава да скрене пажњу са унутрашњих проблема тако што Русију приказује као непријатеља!

Путин је завршног дана дводневног самита лидера држава БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка) у индијској савезној држави Гоа казао да ће радити са било којим лидером САД који је вољан да ради заједно са Русијом.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Коментаришући најаву потпредседника САД Џо Бајдена о могућем хакерском нападу на Русију, Владимир Путин каже да је вашингтон први пут признао умешаност у таквим акцијама.
- Вашингтон покушава да скрене пажњу са унутрашњих проблема тако што Русију приказује као непријатеља - рекао је Путин и додао да су односи САД и Русије жртвовани током америчких председничких избора.
Путин је такође, рекао да Русија не жели конфронтацију са САД, али да је то на њиховим партенрима да одлуче.
- Не знамо шта ће се догодити после избора у САД, али поздрављамо сваког ко жели да сарађује са нама - рекао је Путин.
Русија неће утицати на изборну кампању у Америци, јер не знамо шта ће се догодити после избора.
- Надам се да ће се после избора, дати шанса обнављању односа Москве и Вашингтона - рекао је Путин.
Портпарол Кремља Дмитри Песков раније данас је изјавио да америчка агресивност расте зједно са претњама да ће ненајављено извести сајбер напад на Москву и целу Русију, што је по њему без преседана и додао да ће Русија предузети мере предострожношти.  Песков је за Риа новости рекао и да је "америчка непредвидивост постала опасна по цео свет", преноси РТ.
- Наравно, обзиром на њихову агресивност и непредвидивост, морамо да предузмемо одређене мере како би заштитили своје интересе - рекао је Песков.
Државни секретар САД Џо Бајден изјавио је у петак да је Вашингтон спреман да одговори на наводни сајбетр напад Русије и, како је рекао, "њихово мешање у предизборне кампоање за америчке председничке изборе".
Извор: Rt.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА