Најновије

ПАЛМА ТВРДИ: Залажемо се за ЕУ, али су будућност и Русија и Кина

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић изјавио је данас да је будућност Србије улазак у Европску унију (ЕУ), али и Русија, Кина, афричке и арапске државе, јер је то огромно тржиште за српске производе.

Драган Марковић Палма (Фото: Јутјуб)

Говорећи на свечаној седници Скупштине града поводом 17. октобра, Дана ослобођења од фашистичког окупатора, којој је присустовао и амбасадор Руске Федерације Алекснадар Чепурин, Марковић је похвалио "акцију премијера Александра Вучића да обиђе округе, што сада чини, и на тај начин се директно упозна са проблемима које имају поједини градови".
- Јагодина је један од десет градова у Србији где постоју суфицит у спољнотрговинској размени са светом, за 10 месеци 11,5 милиона долара, и када би сви градови Србије тако радили, сигуран сам да би пензије иплате биле веће, и да би блади било много лакше - рекао је он.
Марковић је политичарима поручио да могу и сами да обезбеде инвестирторе и да морају да ураде нешто и сами, а не само да "гледају у председника владе".
- Будућност Србије је улазак у ЕУ и за то се залажемо, али су такође и Русија и Кина, афричке и арапске државе будућност Србије, јер је то огромно тржисте за српске производе - поручио је Марковић. Амбасадор Чепурин, којем је данас Марковић уручио повељу града, истакао је да је и Русија европска земља, северно, а Србија јужно, и да су и српски и руски народ заслужио да живе боље. На данашњи дан, пре 72 године Јагодину и Поморавље, од фашистичког окупатора, ослободиле су јединице Црвене армије под командом комаданта стрељачког пука Матвеја Марковича Пузировског и јединице југословенских партизана. Свечаност је почела полагањем венаца на Спомен обележје борцима НОР у Алеју носилаца "Партизанске споменице 1941" на Градском гробљу, Спомен костурницу у Спомен парку "Руско гробље" у којој је сахрањено 1.170 бораца и официра Црвене армије који су погинули за ослобођање Јагодине и тог дела Србије и Споменик српским ратницима, погинулим у свим српским ратовима на Скверу омладине. Венце је, у име Амбасаде Руске Федерације, положио Чепурин, а испред Скупштине града председник њен председник Марковић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА