Најновије

ВУЧИЋ: Не веруjем у оптужбе против Дикића

ПРOKУПЉE - Премиjер Aлександар Вучић изразио jе данас сумњу у основаност оптужби за тероризам против Братислава Дикића и осталих ухапшених у Црноj Гори.

Вучић (Фото: Јутјуб)

"Господин Дикић сваког дана износи ставове против Владе Србиjе, али волео бих да видим и да чуjем стварне и озбиљне податке о томе да jе планирао неки терористички акт", рекао jе Вучић новинарима.
Премиjер jе рекао да лично у то не веруjе, имаjући у виду друге обавештаjне податке до коjих су дошле српске службе и коjима располаже.
Mи, рекао jе, и даље немамо никакве податке, имамо одређене податке до коjих су дошле наше обавештаjне агенциjе.
"Волео бих да хапшење неколико људи из Зубиног Потока ниjе засновано на исказима албанског командира полициjе Сељимаjа, а плашим се да имамо доказе да jесте, онда не мислим да jе то био озбиљан разлог", рекао jе Вучић.
"Чекамо да видимо можда има нешто друго, а ако jе то све засновано на тврдањама Сељимаља - а имамо доказе о његовим тврдњама, jер jе он приjављивао црногорскоj полициjи припаднике равногорског покрета, коjи су иначе моjи политички противници, али то не значи да су терористи - ако jе то би разлог, онда не мислим да jе то био озбиљан разлог за такве речи, али, хаjде да сачекамо, можда они имаjу нешто више сем тврдње Сељимаља", рекао jе Вучић и додао да ће се црногорске службе изненадити како то српске службе знаjу, али, каже, знаjу.
Додао jе да ни, иначе интересантно, друштво у коjем jе био Дикић не указуjе на терористичке активности.
Истакао да лично не веруjе у оптужбе против Дикића, имаjући у виду друге обавештаjне податке до коjих смо ми долазили и коjима располажемо, али jе спреман да се извини и честита црногорским службама уколико му неко пружи било какве друге информациjе, а до сада их нисмо добили.
"Да сачекамо шта ће званично да кажу надлежни државни органи Црне Горе, наш jе посао и моj да бринемо о грађанима Србиjе", истакао jе.
Према његовим речима, многи од оних коjи су ухапшени преко адвоката су тражили интервенциjу државе Србиjе, амбасаде Србиjе у Црноj Гори и амбасада Србиjе jе послала своjе службенике да их обиђе у притворским jединицама.
Подсетио jе да jе Србиjа имала добре односе са Црном Гором, да Србиjа жели добре односе са Црном Гором и да ће имати добре односе.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА