Најновије

РУСКА ШАРЛОТКА ОД ЈАБУКА: Најбољи колач од јабука који се топи у устима

Руски чувени класик који ћете веома лако да припремите и бићете више него задивљени укусом ове посластице…

Руска Шарлотка (Фото: sharlotke.ru)

Састојци:

– 5-6 већих јабука
– 3 јаја
– 200г шећера
– 125 г брашна
– цимет
– шећер у праху
– 1 ванилин шећер

Припрема:

Укључите рерну да се греје на 170 степени, а дно округлог калупа прекријте масним папиром. Јабуке огулите, очистите од семенки и изрежите на коцкице средње величине и послажите их директно у припремљен калуп за печење.
Мутите јаја заједно са шећером уз помоћ електричног миксера док не постану пенаста, а већина шећера се истопи. Додајте ванилин шећер и брашно па све добро измешајте. Добијено тесто сипајте преко јабука и пеците око сат времена.
Кад је колач готов оставите га у калупу десетак минута, а потом га окрените на тањир за послуживање тако да јабуке буду на врху. Поспите шећером у праху и циметом.
Извор: recepti-24.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА