Састојци:
– 5-6 већих јабука
– 3 јаја
– 200г шећера
– 125 г брашна
– цимет
– шећер у праху
– 1 ванилин шећер
Припрема:
Укључите рерну да се греје на 170 степени, а дно округлог калупа прекријте масним папиром. Јабуке огулите, очистите од семенки и изрежите на коцкице средње величине и послажите их директно у припремљен калуп за печење.
Мутите јаја заједно са шећером уз помоћ електричног миксера док не постану пенаста, а већина шећера се истопи. Додајте ванилин шећер и брашно па све добро измешајте. Добијено тесто сипајте преко јабука и пеците око сат времена.
Кад је колач готов оставите га у калупу десетак минута, а потом га окрените на тањир за послуживање тако да јабуке буду на врху. Поспите шећером у праху и циметом.
Извор: recepti-24.com