Шта се дешава у вашем телу када једете печени бели лук? 1 сат: У првом сату бели лук се вари у желуцу и постаје храна за тело. 2-4 сату: Помаже у борби против слободних радикала и постојећих ћелија рака у организму. 4-6 сати: Метаболизам организма почиње да увиђа предности белог лука и активира процес за уклањање вишка течности и спаљује вишак масти у организму. 6-7 сати: Анти-бактеријска својства белог лука, након доласка у крвоток почиње да врши антибактерјску функцију у организму. 6-10 сати: У овом периоду хранљиве материје су већ одиграле улогу на ћелијском нивоу, а пре свега у заштити од оксидације. 10-24 сати: Након што се свари, бели лук у вашем телу започиње процес дубинског чишћења, укључујући следеће процесе:
- регулација нивоа холестерола;
- чишћење артерија и заштита организма од срчаних проблема;
- снижавање и побољшавање нивоа крвног притиска;
- повећавање природне одбране организма и јачање имунитета;
- у процесу чишћења бели лук помаже и у избацивању тешких метала из организма;
- побољшање чврстоће костију;
- отклањање умора;
- побољшавање физичке способности;
- продужавање животног века ћелија.
Извор: Курир