Оснивачи ове пиваре Тобајас Емил Јенсен и Торе Гинтер кажу да се процесом замрзавања и исушивања врши одвајање суве материје пива на начин који не мења укус. За време тог процеса, вода и алкохол потпуно испаравају из пива, а у праху остају шећери, протеини, компоненте које укусу дају горчину и ароматични елементи. Карактеристичан укус пива враћа се чим се прах залије водом, али да би се постигао пун ефекат традиционалног пића, неопходно му је додати и алкохол, пише дански лист "Копенхаген пост".
Компанија "То ул" наводи да је пиво у праху направљено да би ово пиће могло да се конзумира на местима где је тешко доступно, попут излета у природу или авионских летова.
Ипак, будућа верзија која ће садржавати и алкохол могла би да буде блокирана у многим земљама, које не дозвољавају продају алкохола у праху. Пивара "То ул" основана је 2010. године и већ је постала позната по производњи необичних врста пива - са аромом кафе или разног врста тропског воћа. Производи ове пиваре, карактеристични и по упадљивој амбалажи, данас се продају у преко 40 земаља. Извор: СРНА