Најновије

ДАЧИЋ ЗАВОДИ РЕД: Функционери СПС-а бесни због "жутих картона"!

Дачић казнио функционере који су јавно критиковали странку и свађали се. Опомена за Тончева, Боровчанина, Вукомановићеву и Петровићеву.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Ако функционери СПС-а Дијана Вукомановић, Новица Тончев, Ненад Боровчанин и Ивана Петровић убудуће буду јавно полемисали и у медијима износили партијски прљав веш - биће избрисани из евиденције чланова. То произлази из одлуке Статутарне комисије Дачићеве странке која је у петак разматрала случајеве четворо поменутих функционера који су претходних месеци у новинама критиковали рад руководства, међусобно се оптуживали и препуцавали, а Петровићева је чак и физички насрнула на Вукомановићеву у централи странке. Дачић је овим чином проблематичном квартету ставио до знања да неће толерисати њихове испаде и да им је ово "жути картон". Један од прозваних Ненад Боровчанин каже да је "срамно да неко из тако озбиљне партије пушта у новине једну тако битну одлуку, а да наводни санкционисани немају ни елементарну информацију о томе". "Предлажем да тај који је пустио информацију у медије буде моментално искључен, а партија тиме покаже да има функционалне органе. Уколико је вербални деликт враћен у функционисање СПС-а и поред тога што га у закону одавно нема, онда је то добар показатељ степена демократизације партије, као и свих њених недостатака. Срећа да не постоји читач мисли, па да и за то не почну кажњавање", каже Боровчанин за Новости, одмах након кажњавања због "превише приче по новинама". Подједнако оштар био је и члан Председништва Тончев: "На страначким органима ћу да изнесем ко крши Статут и шта је штетније за партију. Да ли су то разне афере наших другова или моје добронамерне критке на рачун постигнутог резултата појединаца на претходним изборима", наводи Тончев.
Тончев, који се јавно препуцавао са Вукомановићевом, каже и да СПС није статутарна комисија, већ "другови у месним, општинским и градским одборима чију подршку имам и чија размишљања и износим јавно". На спекулације да са Марком Бастаћем, "одметнутим" функционером ДС-а и председником београдске општине Стари Град, прави нову странку, Боровчанин одговара: "Не правимо странку, већ најмодернију општину у Србији". И Тончев демантује да ће основати партију: "То ми подмећу како би ме дискредитовали". Извор: Новости/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА