Најновије

ГОРИ ХАМА: Жестоки удари са обе стране, а тек стижу појачања! (ФОТО/ВИДЕО)

Жестоки сукоби у централној сиријској провинцији тек су увод у велике ратне операције које припремају обе стране.

Руски удар у Хами (Фото: Твитер)

Џихадистичка офанзива на северу покрајине Хама која је започета како би се одвратиле про-владине снаге од фронта у Алепу, прераста у сукоб широких размера. Руска авијација током читавог дана вршила је нападе у овој области, а према незваничним извештајима, погођено је и војно постројење "Слободне сиријске армије" (ФСА) у месту Лтамена у ком се налазило десетак џихадиста. 
ctxajgsuiaawd_8

Џихадисти су данас приказали и два снимка на којима се види коришћење ракетног лансера Град по положајима Сиријске армије. Како се наводи, један напад извршен је на војни аеродром у близини града Хаме, а други је у циљу одвраћања напада југозападно од града Алепа. Погледајте снимак из Хаме:
Многи интернет активисти приметили су бели камион у позадини снимка, а ова појава већ је забележена и раније, па су неки извукли и својеврсне "фото-закључке" на којим се приказује коришћење Црвеног полумесеца за превоз оружја по Сирији.
Click to see the full-size map

Упркос снажном бомбардовању руске авијације, џихадисти су се похвалили и појачањима која су допремљена у Хаму, а совјетска самоходна хаубица "Гвоздика", такође је једна од њих: Претходно, у Хаму су стигли и "Тигрови", елитна јединица сиријске армије која је већ одбила један од већих напада на положаје у Хами. Новопридошла појачања и појачани ваздушни напади наговештавају нову велику битку Сиријске армије против терориста, али овај пут на широком простору у голетима северне Хаме.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА