Најновије

ОТКРИВЕНА ТАЈНА НАКОН СМРТИ ПЕРЕСА: Погледајте како је Нетањаху спречен да изазове катастрофу!

Бивши израелски председник Шимон Перес изјавио је 2014. године да је "одговорио премијера Бењамина Нетанијахуа од катастрофалног војног напада на Иран" уз обавезу да се ова изјава не објављује до његове смрти.

Нетањаху: Нулта толеранција! (Фото: ЈуТјуб)

"Џерусалим пост" је дан након његове сахране објавио изјаву у којој се отркрива да је Перес заслужан за заустављање плана Бењамина Нетанијахуа.
У разговору Переса са уредником Џерусалим поста, Дејвидом Брином, у августу 2014. године, Перес је упитан шта је његов највећи успех за време председничког мандата.
- Лично сам интервенисао и зауставио Нетањахуа да нападне иранска нуклеарна пострпојења. Не желим да идем у детаље, али рећи ћу вам да је он био спреман да изведе напад, а ја сам га зауставио - рекао је тада Перес и додао да га је "упозорио на последице које би биле клатастрофалне". На питање уредника Џерусалим поста, када може да објави изјаву, Перес је рекао: "Када будем мртав". Након можданог удара, Шимон Перес је умро 28. септембра 2016, у близини Тел Авива, након чега је ова изјава објављена. Бењамин Нетанијаху је 2012. године упозоравао свет на ће Иран за годину дана имати довољно обогаћеног уранијума до за производњу нуклеарне бомбе и позвао међународну заједницу да повуче "јасну црвену линију'' и све то заустави на време. - Црвене линије не воде у рат, црвене линије спречавају рат. Ништа не може више да угрози свет него нуклеарно наоружани Иран - рекао је тада Нетанијаху и свету показао цртеж са бомбом који је привукао доста пажње. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА