Најновије

ТАЈНИ САСТАНЦИ ОПОЗИЦИЈЕ: Хоће ли бити договора о заједничком председничком кандидату?

Лидери опозиције претходних дана одржали су низ састанака о заједничком председничком кандидату, а договор је да разговори буду интензивирани наредне недеље.

Саша Радуловић (Фото: Јутјуб)

Саша Радуловић, Зоран Живковић, Драган Шутановац и Душан Петровић почели су да разговарају о томе ко би могао на наредним председничким изборима да изађе на црту кандидату Александра Вучића и Српске напредне странке. Очекује се да карте на сто ставе и лидери ЛДП Чедомир Јовановић и СДС Борис Тадић.Више састанака се већ одиграло. Током ове недеље састали су се Радуловић и Живковић.
- О заједничком кандидату треба да разговарамо, али не преко медија, уз дужно поштовање. Нису то никакви тајни разговори, јавност треба да добије информације и када нешто буде договорено, сигурно да хоће. Не само да треба да имамо једног кандидата, то је нужно - наводи лидер Нове странке.
Живковић није желео да говори о другим детаљима, нити о конкретним именима.
И Драган Шутановац је након избора за председника Демократске странке најавио да ће почети да позива лидере опозиције на разговоре. Он сматра да је Саша Јанковић, који се најчешће појављује као могући кандидат, добро решење, али не и једино. О именима није хтео да говори, већ је рекао да ће се након обимне анализе и истраживања знати више.
Душан Петровић каже да је у контакту са другим председницима странака, а да ће од уторка, када почну скупштинска заседања, почети и интензивнији састанци поводом председничких избора.
- Проевропска опозиција треба да има једног кандидата. Треба да разговарамо и са свима другима. Једини услов који тај кандидат мора да испуни јесте да може да победи - каже Петровић.
На питање да ли верује да је могуће наћи кандидата који је по вољи свих, он каже да је 2000. године мало ко мислио да је то реално, па је договор ипак постигнут.
Проблем би, као и уочи парламентарних избора, могао да буде сујета, историја међусобних односа, одсуство међусобне комуникације. Радуловић уочи априлских избора није хтео да крочи у просторију у којој су Јовановић и Тадић, а камоли да се договара. Шутановац и Тадић су кумови, али познато је да не комуницирају. Тадић и Јовановић, који су на изборима наступали заједно, заратили су одмах после избора. Тешко је поверовати да с оваквих стартних позиција опозиција може да дође до једног заједничког кандидата.
Лидери ДЈБ Саша Радуловић и Нове странке Зоран Живковић покушавају да се договоре о уједињењу те две политичке организације. То је била тема разговора и пре неколико дана, када су се Радуловић и Живковић видели, што није промакло ни корисницима друштвених мрежа. Они се нису видели у просторијама две странке, већ у ресторану. Живковић је ово потврдио за наш лист и рекао да су "теме биле политичке”.
- То су лажне дилеме. Политичари када се састану, увек је тема политика. Тако је било и овог пута. Разговарао сам са Радуловићем о свим стварима интересантним за српску политичку сцену, разговарали смо о почетку скупштинских заседања, и да, тема је била заједнички председнички кандидат - поручио је Живковић. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА