Најновије

ТО ЈЕ ЈУНАШТВО: Руски војници извукли 50 жена и деце из гротла пакла!

Скоро 50 жена и деце у понедељак је изашло из Алепа преко хуманитарних коридора у пратњи официра руског Центра за помирење и сиријских власти, изјавио је званични представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
- У понедељак 24. октобра касно увече, 48 жена и деце у пратњи официра руског Центра за помирење и сиријских власти изашло је преко хуманитарног коридора из источног Алепа. Њима је указана медицинска помоћ, обезбеђена храна и смештај - рекао је Конашенков.
Он је истакао да су у последњих седам дана над Алепом обустављени летови руског и сиријског ваздухопловства, авиони се не приближавају граду и не врше нападе. За цивиле који напуштају источне делове Алепа непрекидно ц́е наставити да ради шест хуманитарних коридора и бити отворени пунктови за топлу храну и прву помоћ. Владине снаге су у недељу започеле офанзиву на југу Алепа након тродневне хуманитарне паузе, током које су наоружани борци и становници могли да напусте опкољени источни део града. Терористи су одбили да напусте град и под претњом смрћу забранили цивилима да напуштају град. Хуманитарна пауза почела је у Алепу у јутро 20. октобра. За излазак из града предвиђено је осам коридора: шест за цивиле и два за борце. Према различитим подацима, у источним деловима Алепа остало је око седам хиљада терориста који припадају различитим групама.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА