Састојци:
1 пиле 1-1,5 кг
1 велики црни лук
2-3 шаргарепе
2-3 беле зелени
целер, величина јајета
2 ловорова листа
1/2 шоље пиринча (125 мл.)
2 лимуна
3-4 жуманца
150-200 мл. павлаке
мирођија и першун
со и бибер.
Припрема:
У дубљи лонац ставити пиле и налити 4-5л воде. Посолити и оставити да проври. Повремено скидати пену која се ствара. Додајте исецкану шаргарепу, белу зелен, ловор и целер, па оставите да се кува. Када се пиле скувало са поврћем, извадите га и скините кожу. Уситните месо и вратите у лонац.
Додајте и пиринач и кувајте 15 минута. Улупајте сок од лимуна са жуманцима, додајте им павлаку и добро промешајте. Полако сипајте ту смесу у лонац, уз мешање. Посолите и побиберите по укусу и украсите са першуном.
Послужите пилећу чорбу. Извор: Медији