Састојци: 1 главица црног лука, 1 шаргарепа, 3 кашике уља, 3 чена белог лука, 350 г млевеног меса, 3 парадајза, 200 мл парадајз соса, оригано, 2 кашике млека, 100 мл црвеног вина.
Ремзи каже да магија почиње онај моменат кад се лук и шаргарепа изрендају па на тај начин додатно пусте слаткоћу. Затим им се дода месо и бели лук који се посоли, па се брзо меша како би се једнако испржило.
Додајте мало парадајз соса, мало црвеног вина и убаците парадајз исечен на коцке. Пустите да се све добро скува.
Затим, за још бољи укус, Рамзи предлаже да сосу додате неколико кашика млека. Ваш сос болоњезе је спреман за шпагете или лазање.
При послужење не заборавите да додате и рендан качкаваљ као и коју зелену маслину.
Извор: gastro.24sata.hr