Најновије

ХРВАТСКИ ВОЈНИЦИ НА РУСКОЈ ГРАНИЦИ: Бурна расправа у Хрватском сабору, "понавља се 1941 година"!

Посланик у хрватском Сабору и члан Живог Зида Иван Пернар поручио је у петак како хрватске грађане не плаше Руси већ актуeлна влада која подиже порезе, те да одлуку о слању Хрватске војске на руску границу може донети само Хрватски сабор.

Хрватска војска на Руској граници? (Фото: Синхуа)

„Читам у медијима да Хрватска шаље војску на руску границу и да нам главни секретар НАТО захваљује на томе. Упозорио бих да ће као 1941. наша војска тамо бити под немачком командом. То је ирационална, погрешна и сулуда одлука и јавност је у Хрватској не одобрава. Они који шокирају јавност са неком наводном руском опасношћу, мислим да је то лаж која нема веза са здравом памећу. Само Хрватски сабор има мандат да војнике шаље ван граница, а Сабор није никакву одлуку о томе донео“, рекао је Пернар.
О чему ће, питао се Пернар, Сабор одлучивати кад је одлука већ донесена.
„Зашто се јавност не пита и зашто о томе нема јавне расправе и зашто нам се ова тема сервира здраво за готово“, пита Пернар.
Посланике који подржавају такву одлуку позвао је да „узму униформе и оду на руску границу“.
„Господо из ХДЗ, ви се смејете, а ви сте слали људе у рат и за то време покрали ову државу, док спремате нови талас приватизације радите исто. Дужност наших војника је да штите наше границе, а не границе других земаља. Наше грађане не плаше Руси већ ова Влада која подиже порезе, цену струје. Задњи рат који ова држава и Влада жели покренути је рат против сиромаштва“, поручио је Пернар.
Саборски посланик ХДЗ и бивши министар спољних послова Миро Ковач рекао је како ће Сабор одлучивати о томе хоће ли се војска упућивати изван Хрватске или не.
„Након што смо остварили стратешке циљеве демократије, слободе, правне државе и ослобађања својих подручја ушли смо у НАТО и ЕУ. То чланство носи одговарајућу сигурност, омогућава просперитет, али и обвезе. У случају НАТО имамо обвезу да помажемо својим савезницима и овај ће Сабор одлучивати хоћемо ли ми упућивати војску изван подручја Хрватске“, рекао је Ковач. Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА