Најновије

ЈОВАНОВИЋ: Русија не одустаје да одврати Србију од чланства ЕУ и НАТО - Европа или Москва!

Лидер Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је данас је Србија дошла до тачке када мора да одлучи да ли ће се окренути сарадњи са земљама Европске уније или према Москви.

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

Јовановић у писаној изјави медијима каже да је дужност странке коју води да "упозори јавност да министар спољних послова Ивица Дачић жели да сакрије од грађана чињеницу да Србија неће постати члан ЕУ уколико не усагласи своју спољну политику са спољном политиком те организације".
Јовановић тврди и да је већина политичара који су "проузроковали вишегодишње тумарање земље" својом неодговорношћу и популизмом довели до тога да евроинтеграције код великог дела људи буду најомраженија и најнеразумљивија категорија.
- Због тога и данас постоји опасност да завршимо као руска губернија, изолована и остављена да нестане усред Европе - сматра Јовановић.
Према његовим речима, најновија дешавања у Црној Гори и шпијунске афере су "очигледан доказ да Русија није одустала од тога да на сваки могући начин одврати Србију од чланства у ЕУ и НАТО".
- Томе помажу и нови националистички испади званичника Србије по питању Косова, који због сопствених политичких, а изгледа и економских, интереса угрожавају европски пут отвореним претњама да ћемо као држава од њега одустати ако Брисел настави да нас уцењује, заборављајући притом да смо потписали Бриселски споразум који нас обавезује да дијалогом решимо сва отворена питања у односима са Приштином - закључио је Јовановић.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА