Најновије

ЛОМИ СЕ ОТПОР ЏИХАДИСТА: Алепо пада под налетима армије, и Курди користе прилику (МАПА)

Побуњеничко-терористичке снаге у источном Алепу не успевају да одрже одбрану на све више фронтова који се отварају широм града.

Алепо (Фото: принтскрин)

Током викенда Сиријска армија и палестински добровољци, уз подршку руске и сиријске авијације, успели су да пробију фронт на северу Алепа. Низом успешних акција успели су да преузму контролу над брдом Хурмах, и насељем Шукајеф у ком се налазе и војна база и индустријска зона. Уз успешан напад, јединице Сиријске армије успеле су да издрже и жестоке ударе џихадиста на Кинди болницу. Штавише, након одбране, уследио је и контранапад а војска је преузела контролу над каменоломом Бакарах. Према локалним изворима, ову ситуацију су искористили и Курди (ЈПГ), који су такође проширили своју територију на рачун побуњеничко-терористичке коалиције.
Војне саге Сирије наставиле су данас даљи напредак у правцу насеља Авиџа, а борбе се воде око кружног тока. Борбе се настављају и у четврти Бустан Ал Паша.
Click to see the full-size map

На југозападном делу града, сиријска војска и Хезболах започели су нови напад на џихадисте у насељу Пројекат 1070. Очекује се да се ни овај напад неће зауставити само на овој локацији и да ће се наставити у правцу насеља Хикма на ободу града. Сада је већ очигледно да без активне подршке "са стране", милитанти у Алепу неће успети да одрже фронт још дуго.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА