Најновије

МАЈКА ХРАБРОСТ И ЊЕНА ДЕЦА: Вучић без додатног обезбеђења пред новинарима!

Ројтерс наводи да је Вучић рекао како не верује да је реч о покушају атентата на њега, и оцењује да Вучић настоји да смири тензије након што је откривено тешко наоружање на путу којим редовно пролази његова поворка аутомобила.

Премијер Србије, Александар Вучић (Фото: ЈуТЈуб)

Британска агенција прецизира да су међу пронађеним оружјем бацач ракета, ручне бомбе и муниција за аутоматску пушку, као и да је оружје пронађено у грмљу у Јајинцима, у близини раскрснице на којој Вучићева поворка аутомобила обично успори приликом његових честих посета родитељском дому.
- Пронађено оружје је најновији у низу недавних догађаја који су Балкан довели до ивице и покренули гласине о теоријама завере - истиче Ројтерс, уз подсећање да су пре пет дана црногорске власти осујетиле оно за шта сумњају да је био план групе српских држављана да утичу на исход избора одржаних 16. октобра у Црној Гори.
Ова агенција примећује и да је полиција у Београду присутна у већем броју него иначе, патролирајући улицама око зграда Владе.
Такође, наводи да је безбедност високих званичника у Србији појачана откако је пре 13 година убијен тадашњи премијер Зоран Ђинђић.
- Иако је овај регион миран откако је окончан низ ратова који су 1990-их избили услед распада федералне Југославије, народ на Балкану и даље је дубоко подељен у етничком и верском смислу - закључује Ројтерс.
Истовремено, АП преноси Вучићеве речи да је у току истрага како би се утврдило да ли је велика количина оружја која је пронађена у близини његове породичне куће надомак Београда повезана са евентуалним нападом на њега.
Америчка агенција наводи и да је Вучић евакуисан из куће када је полиција у суботу пронашла оружје.
И АП подсећа да је Ђинђић, кога описује као првог демократски изабраног премијера Србије, убијен из снајпера марта 2003. испред седишта Владе у центру Београда, и наводи да је више од 10-ак припадника националистичких паравојних снага и криминалаца осуђено у вези с тим убиством.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА