Најновије

Ево како је Додик од миљеника Запада постао руски играч!

"Додиков заокрет од умереног босанског Србина и рационалног прозападног политичара ка тврдом ултранационалистичком политичару проруског сенитмента почео је још 2008. и 2009. године", сматрају босански аналитичари.
Тада је Државна агенција за истраге и заштиту водила истрагу у случају "зграда Владе РС-а", истражујући трагове о преварама, утајама пореза и прању новца при купопродаји и изградњи садашње зграде Владе РС-а у Бањалуци, али и са њима повезаном приватизацијом Телекома Српске.
"Додику је у том тренутку било јасно да лично богаћење и вођење проевропске и пробосанске политике неће ићи заједно. Окреће се Русији, и лично и политички, а индиције које долазе из афера 'Павловић банка' и 'руско злато' говоре да је у последњих 4-5 година вероватно тамо ускладиштио огромно материјално богатство", додају аналитичари.
"Додик је сада практично потпуно у руским рукама и уцењен је не само новцем који му Руси чувају, већ и потенцијалним руским политичким азилом, који чува као своје последње уточиште. Он је велики прагматичар, који дугорочно води систематичну политику осамостаљивања, па и потпуне назависности Републике Српске од Босне и Херцеговине".
"Због руске залеђине, Додик има самопуздање и храброст да намеће референдуме и његов режим ће ићи у правцу потврђивања државности РС-а и на спољнополитичком, али и на правно-политичком плану, што је, уствари, припрема за коначну сецесију за деценију или две", закључују босански аналитичари. Извор: balkans.aljazeera.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА