Најновије

ЕКСПЕРТИ ТВРДЕ: Напад на конвој у Алепу је лаж!

Напад на хуманитарни конвој Уједињених нација у Алепу, који се догодио 19. септембра, био је веома добро припремљена обмана.

Алеп (Фото: Јутјуб)

То је став који су изнели независни војни експерти окупљени у Међународну групу за подршку Сирији.
Конвој арапског Црвеног полумесеца је погођен у околини града Алепа, 18 од 31 камиона су уништени, а 21 особа је страдала.
Према извештају, у који је увид имала агенција РИА Новости, експерти су, на основу снимка руских дронова који су се налазили у пратњи конвоја, дошли до сазнања да је у непосредној близини колоне камиона постојало возило са приколицом у којој се налазио минобацач великог калибра. 
Такође, навели су и да су милитанти паравојне формације Ал Нусра фронт били активни у том подручју у периоду када је нападнут конвој. 
Експерти су анализирали фотографије и снимке напада који су објављивани у медијима и дошли до закључка да је напад на конвој био намештен. 
- Конкретно, кабина једног камиона је остала нетактнута, док је товар уништен. Рупе које су настале на каросерији камиона су имале гареж на себи, а пут којим се конвој кретао није био оштећен. Ситуација би била потпуно другачија да се заиста догодио напад из ваздуха. Закључујемо да се овде ради о веома припремљеном или лажном нападу - наводи се у извештају. 
Неименовани дипломатски извор је рекао да је извештај прослеђен америчким представницима, који су изразили несагласје са закључцима. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА