Најновије

НЕУМОЉИВ ЈУРИШ: Ево шта је Асадова армија освојила у Алепу за само 10 дана! (ВИДЕО/МАПА)

За само десетак дана Сиријска армија и добровољачке снаге успели су да, уз снажну подршку руске авијације, значајно помере линију фронта у Алепу.

Акције у Бустан Паши (Фото: ЈуТјуб)

Сиријска армија и палестински добровољци из организације Лива ал-Кудс настављају да крче пут кроз џихадистичке положаје на северу града Алепа. Током данашњег дана војска је преузела контролу над неколико фабричких кругова који припадају насељу Авиџа, укључујући и водовод, а трећи дан за редом воде се борбе око кружног тока између Авиџе и Ал Шукајефа, којег су сиријско-палестинске снаге ослободиле пре два дана. Освајањем овог кржног тока, борба за Авиџу биће практично завршена.
Велики допринос акцијама на северу града даје и руска авијација која "лови" сва кретања џихадиста из позадине према првој линији фронта. У току су и борбе у насељу Бустан Паша, где против џихадиста напредују 102. бригада Сиријске армије и Хезболах. Либанска организација похвалила се снимцима напредовања са овог дела фронта:
Иако нам понекад делује да напредовање Сиријске армије у Алепу иде споро, на мапи испод можете да се уверите да је пробој фронта у густо насељеном граду силовит и да су се западне силе с правом уплашиле због таквог развоја ситуације. Погледајте шта су све Асадови војници, уз подршку руске авијације, ослободили за само десетак дана:

И на југу Алепа ситуација се развија добро за Асадове трупе. Према штурим извештајима са овог дела фронта, војска је поново кренула у напад на јужни део опкољене територије, а током дана преузета је контрола над деседак стамбених блокова у насељу Ал Америја. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА