Најновије

Дураковић: Респект Вучићу, он је кључни лидер у региону!

Још увек актуелни начелник Сребренице Ћамил Дураковић изјавио је да Србија не треба да се меша у изборе у Сребреници, те приметио да то у овом тренутку не чини једино премијер Александар Вучић, кога, како каже, сматра врло озбиљним и мудрим политичарем, човеком који засигурно игра кључну политичку улогу у целом реиону.

Ћамил Дураковић (Фото: Јутјуб принтскрин)

Дураковић је изјавио да је премијер Вучић врло спремно дочекао све проблеме у БиХ:
"И, ево, сада једино он не коментарише Сребреницу, што говори о његовој озбиљности", рекао је актуелни начелник Сребренице.
Подсетивши се недавног боравка са премијером Вучићем у Њујорку, где су заједно учествовали на панелу Клинтон фондације, Дураковић каже да је Вучић врло спремно и храбро заступао народ и земљу коју води.
"Зато ја имам веома велики респект према њему", рекао је. С друге стране, ја сам том приликом као начелник Сребренице заступао наше овдашње интресе и при том смо нашли додирне тачке, каже Дураковић и додаје да би волео да се његова сарадња са Вучићем настави. "Видећемо какви ће бити резултати ових избора, али сарадња засигурно неће изостати", рекао је Дураковић. Упитан која би била порука српским политичарима, Дураковић каже да Србија има своје проблеме и да је њима треба да се бави. "Босна и Херцеговина је сусед Србије, Србија треба да прати односе двеју држава, али не и да се меша унутрашње односе БиХ, јер нема потребе. Србија треба да охрабрује и Србе и Бошњаке, и то јесте Вучићева политика у овом тренутку, коју би требало сви да следе", рекао је Дураковић. Сматра да није у реду то што политичке догађаје у Сребреници коментаришу председник Томислав Николић или министри Ивица Дачић и Александар Вулин, те пита како би било ако би се, на пример, Бакир Изетбеговић бавио изборима у Чајетини. "Када јавност реагује, то је у реду, али ако су то Николић, Дачић, Вулин... Једино је премијер тих око тога, јер човек води своју земљу у правом смеру и друго га не интересује. Зато имам велики респект према Вучићу", поновио је Дураковић. Потврдио је да је имао контакте са представнициме међународне заједнице у БиХ и за њих је, како је рекао, кључ мир и стабилност. Јер, указао је, Сребреница је "рак рана" Бошњака и без обзира на то где живе они су забринути за то што се дешава у тој општини. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА