Најновије

"Трећи светски рат ће бити брз и смртоносан"

Трећи светски рат ће бити брз и смртоносан. То је застрашујућа визија рата и не наликује ни на шта што је било ко икада замишљао, навели су амерички војни званичници на панелу о будућности војске у Вашингтону.

"Трећи светски рат ће бити брз и смртоносан" (Фото: vladnews.ru)

Војни званичници САД су открили своја предвиђања за случај великог конфликта и тврде да је рат између држава у неком тренутку у будућности готово загарантован, преноси Дејли мејл.
Вештачка интелигенција и паметно оружје ће бити у првом плану а непријатељи ће бити савремене државе које се понашају агресивно. - Конвенционални сукоби у ближој будућности ће бити екстремно смртоносни и брзи - рекао је генерал Вилијам Хикс на годишњем панелу о будућности војске у Вашингтону. - Брзина догађаја ће надмашити наше људске способности. Брзина при којој машине доносе одлуке у будућности ће захтевати нови однос између човела и машина - додао је. И Кина и Русија прикупљају гломазне војске које се све више базирају на технологији и тако приморавају Пентагон да размишља и спрема се за “насиље какво војска САД није видела још од Кореје, тврди Хикс. Генерал Џозеф Андерсон наводи да се САД суочавају с претњом савремених националних држава. - На кога вас то подсећа? На Русију? - упитао је. - Рат између држава је у једном тренутку у будућности готово загарантован - казао је Марк Мајли. Будући противници би могли окончати доминацију САД у ваздуху која је обезбеђена још у време корејских ратова, додао је мајли, а нова оружја би могла спречити морнарицу да се укључи у борбу, упозорио је.
Дакле, копнене снаге ће морати да омогуће приступ поморским јединицама, а војска ће дефинитивно морати да доминира и у ваздуху изнад бојног поља, казао је.
Mајли је истакао да би војска требало да буде спремна да се ангажује и у сајбер ратовању, и да делује без комуникација које иду преко свемирских станица и прецизне навигације коју сада прихватају здраво за готово и да се бори у сложеном урбаном окружењу.
Мајли је навео дуг списак фундаменталних промена с којим се суочавају држава и војска укључујући и обновљене претње Русије, нарастајућу економску и војну моћ Кине, све већи број нестабилних држава и климатске промене које би могле довести до додатних нестабилности.
- Ако је циљ да се спречи рат, наша војска и народ морају бити спремни - навео је. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА