Најновије

ИЗОПАЧЕНА АМЕРИКА: Кловнови-убице вребају широм САД, опаснији од терориста!

Америка је у страху. Не од терориста, не од поновоног слома економије, већ од кловнова. Десетине маскираних људи вреба широм државе и напада како децу, тако и одрасле. Ово није најава за неки излизани хорор филм чија се премијера очекује пред Ноћ вештица, већ истинита прича која се већ месецима дешава на улицама америчких градова.

Кловн (Фото: pixabay.com)

Језиви кловнови први пут су примећени у Гринвилу у Јужној Каролини у августу. Према полицијском извештају, неколико кловнова покушало је да намами децу у шуму. Од тада су кловнови почели да харају у више од 20 савезних држава у САД, а досад је ухапшено скоро 30 особа, пише "Бизнис инсајдер".
Иако је већина случајева срећом била без повређених, један пример утерао је страх у кости великом броју становништва. Реч је о случају тинејџерке (16) коју је кловн ножем избо на смрт.
Вести о клоновима-убицама су се брзином светлости прошириле друштвеним мрежама, које су заправо и делимично заслужне за откривање велике "кловн-маније" у САД.
Тако је јавност сазнала да је у понедељак Мерикам колеџ у Масачусетсу затворен због наоружаног кловна који је лутао кампусом, а то је само један од случајева.
Полиција је саопштила да је неколико десетина људи ухапшено и оптужено за "терористичке претње". С друге стране, студенти универзитета Пенсилванија решили су да узму ствар у своје руке и организују лов на кловнове.
Колико је ситуација озбиљна говори и чињеница да се питањем агресивних кловнова позабавио и Џош Ернест, портпарол Беле куће, који је истакао да је у питању "врло озбиља ситуација".

На мети и Канада

Након Америке, манија кловнова-убица проширила се и на Канаду, где је забележено најмање 7 случајева у којима су људи обучени у кловновска одела нападали децу и одрасле.
Прошле недеље на Инстаграму је објављена фотографија кловна наоружаног ланцем који је шетао школским двориштем у Халифаксу. Такође, не треба заборавити ни друштвени експеримент који је 2013. извео млади британски режисер, који се обукао у кловна и лутао улицама града у касним сатима, а затим постављао фотографије на Фејсбук. Иако је то чинио за потребе свог документарног филма, вероватно му није пало на памет да ће велики број имитатора почети да ради исто што и он, само са једном разликом: носили су оружје и терорисали су становнике широм Британије, али и Француске и САД.

Дан када је све почело

Прва особа која је приметила кловна, тзв. "нулти пацијент", био је малишан из скромног насеља у Гринвилу у Јужној Каролини. Играо се у комшилуку када је из напуштене куће на ободу шуме провирило неколико кловнова, који су почели да шапућу дечаку покушавајући да га намаме у кућу.
Преплашен, дечак је отрчао код своје мајке Доне Арнолд и рекао јој шта је видео. Она прво није веровала свом сину, али када се инцидент поновио, позвала је полицију која је расписала потерницу за кловновима. Убрзо након тога, слични инциденти почели су да се дешавају широм САД, пише "Гардијан". Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА