Најновије

ТЕНКОВСКИ ДВОБОЈ: Погледајте шта су Руси поручили америчким војним стручњацима!

Произвођачи војних возила и оружја убрзано раде на модернизацији и унапређивању оклопних транспортера како би војска САД могла да парира руској.

Руски тенк "Армата" (Фото: Јутјуб)

Америчка војска ће зато ускоро добити први прототип надограђеног оклопног борбеног возила страјкер са 30 милиметарским топом са већим дометом, пренсои "Бусинесс Инсидер".
Овај топ ће бити смртоноснији, прецизнији и моћи ће да погоди бар два пута даљу мету од садашњег оружја којим је опремљен страјкер.
- Најважнија је покретна заштита пешадијских бригада. У нашем плану за модернизацију борбених возила наведено је да свако возило треба да комбинује покретљивост, заштиту и ватрену моћ - рекао је генерал-мајор Дејвид Басет, извршни официр програма америчке војске за борбене системе новинарима на годишњој конференцији Асоцијације америчке војске (АУСА). Прикључак за јаче оружје омогућиће да се "уништавају возила оваквог типа“ и чисти пут за пешадију противтенковским ракетним комплексима типа "џевелин“. Пентагон је још на пролеће најавио модернизацију “страјкера”. Компанија “General Dynamic Land Systems” прва надограђена возила ће војсци САД доставити у децембру. Процењује се да ће модернизација сваког појединачног "страјкера“ коштати око 3,8 милиона долара. Нови страјкери ће бити део јединице војске САД у Европи. Иако САД нису званично рекле да овим оружјем желе да се супротставе руским снагама, често су говориле о руској агресији у Украјини. Страјкери имају предност у односу на тенкове јер могу да прођу путевима који су неприступачни већим возилима.С друге стране, Руси се уздају у своју моћну “армату” и сматрају да Пентагон “нема довољно новца” да би могао да направи ривала овом тенку, наводи "Спутњик" Америчко Министарство одбране имало је проблема да прилагоди велике буџетске резове на војне трошкове наметнуте последњих неколико година, што је, између осталог, довело до тога да америчкој војсци недостају средства за развој и производњу нове генерације оклопних возила М1А2 „Абрамс“ и борбено возило „Бредли“. - Волео бих да данас имам програме за замену "Абрамса" и "Бредлија" и изложим планове да то урадим. Али то се не уклапа у опсег инвестиција овог буџета - рекао је Басет. Ова возила су употреби већ деценијама, а америчка војска их постепено побољшава. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА