Најновије

ОЧЕКУЈТЕ МЕ АКО... Ово је Шешељева порука Србима Црне Горе!

Лидер радикала Војислав Шешељ обратио се Србима Црне Горе отвореним писмом у ком је позвао на што скорије рушење режима Мила Ђукановића.
Црна Гора је пред новим парламентарним изборима који су од пресудног значаја за судбину свих њених грађана. Тим поводмо, Шешељ је поручио да српски радикали желе што скорији пад режима Мила Ђукановића и победу патриотске и проруске опције. "Ми смо против свих оних који би да утерају Црну Гору у ропско чланство НАТО", нагласио је Шешељ. Он наводи да је Црна Гора од памтивека опредељена и да је увек кроз историју била чврсто и непоколебљиво уз сестру Србију и мајку Русију. "Црна Гора је сачувала Косовски завет и текст Лазареве клетве", каже Шешељ и додаје да зато пред српским радикалима не постоји никаква дилема.
"Ми желимо власт која ће поништити признање независности Косова, збити братске редове са Србијом и ући у савез са Русијом. Странка српских радикала никада од тога неће одустати. Формално или неформално, ми, српски радикали смо део патриотског блока", поручио је лидер радикала.
Шешељ каже да је протеклих неколико месеци, након што је победио Хашки трибунал, добијао позиве од многих пријатеља и страначких сабораца да дођем у Црну Гору. "Искрено желим што пре да дођем, да прођем кроз све крајеве Црне Горе, да обиђем Ровца, своју постојбину, и да удахнем мирис српског мора. Међутим, некако не могу", објашњава.
"Српски радикали су имали парламентарни статус у Црној Гори. Изгубили су га противуставним насиљем режима, али сви наши каснији покушаји да тај статус повратимо били су неуспешни", наставља Шешељ који каже да све неуспехе српских радикала Црне Горе сматра и својим личним неуспесима.
"Просто, срамота ме је да идем у Црну Гору док наша странка не поврати парламентарни статус", каже Шешељ и изаражава веру да ће на следећим изборима радикали заслужити поверење грађана Црне Горе. "А кад српске радикале поново видим у посланичким клупама црногорског парламента, долетећу у Црну Гору као на крилима. Ако не стекнемо парламентарни статус, то ће за мене бити јасан знак да ме Срби Црне Горе не желе и да Црној Гори нисам потребан, па своје присуство нећу ни наметати.", поручује Шешељ.
"Зато вас, браћо и сестре, позивам да на изборима 16. октобра подржите листу број 17, да поклоните поверење мени и мојим српским радикалима, и да ми на тај начин докажете да сам добродошао у Црну Гору", закључује Војислав Шешељ своје писано обраћање српском народу Црне Горе, уз поруку "Црну Гору у сигурне руке!".
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА