Најновије

ЕСКЛАЦИЈА СУКОБА НА ПОМОЛУ! Изјава израелског министра пали аларме

Како се напетост на Блиском истоку продубљује, последње изјаве израелског министра одбране Јоава Галанта довеле су до нових бојазни о потенцијалном ескалацији сукоба у Гази.

Галантове речи, којима је нагласио да ће израелске снаге "ићи до краја" против палестинског покрета Хамас, остављају мало простора за дипломатско решење, указујући на могућност тоталне војне акције без преговарачког маневарског простора.

Док израелска војска интензивира своје акције против позиција Хезболаха уз саму границу, одговарајући на што описују као "покушај напада на израелску територију", приметна је и растућа забринутост за цивилне животе. Истовремено, обећање Хезболаха да ће интервенисати уколико Хамас буде на ивици пораза, сугерише да би се сукоб могао проширити и на друге фронтове, чиме би се регионални сукоб могао претворити у већу кризу.

Остаје нејасно да ли ће Галантове строге опције - "смрт или предаја" - водити ка остваривању израелске визије сигурности или ће једнострано усмеравање ка војном решењу само продубити јаз и подстакнути даље насиље. Светска заједница са зебњом посматра овај развој догађаја, са надом да ће хитно бити пронађен пут ка миру који ће спречити даље губитке и патњу цивилног становништва.

ЗАЛУЖНИ ПОТПУНО ИЗГУБИО КОМПАС! Кијев иде у тоталну пропаст, како ће људи реаговати

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА