Најновије

ПЕСКОВ ТВРДИ: Постоји шанса да Путин и Трамп реше проблеме

Уколико Путин и Трамп буду имали политичку вољу да разговарају без коришћења језика санкција постоји шанса да проблеми буду решени, изјавио је Дмитриј Песков.

Дмитри Песков (Фото: РИА Новости)

- Нико не очекује да ће се односи Москве и Вашингтона побољшати за неколико седмица, на нашим плећима је терет несугласица - наводи портпарол руског председника.
Ипак, ако Путин и Трамп буду довољно мудри, буду имали политичку вољу да разговарају један са другим како би покушали да реше проблеме, не кроз конфронтацију, не уз помоћ коришћења, рецимо, језика санкција или других нелогичних ствари, које носе штету обема странама, тада ћемо имати шансу да разговарамо и покушамо да конструктивно решимо проблеме, рекао је Песков. 
У интервјуу за ЦНН портпарол руског председника је истакао да је огромна улога председника Русије Владимира Путина у америчкој предизборној кампањи била прилично неочекивана за Москву. 
- Желим да вас подсетим да је Путин чинио све како би остао неутралан у тој причи, без обзира на то што је он лично играо огромну улогу “прилично неочекивану за нас” у америчкој предизборној кампањи - рекао је Песков. 
Песков је нагласио да Кремљ није иницирао никакве званичне контакте са Трамповим изборним тимом. 
- Трамп је током јавних наступа и интервјуа много пута рекао да не би било лоше када би Русија и САД средиле односе. Новоизабрани председник Америке је рекао да очекује да ће имати веома, веома добре односе са Путином и са Русијом - рекао је он. 
Портпарол руског председника је, такође, истакао да ће Владимир Путин наставити да сарађује са актуелном америчком администрацијом у вези са Сиријом, јер нема времена да се чека два месеца на долазак нове власти у САД. 
- Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације наставиће да испуњавају своје обавезе када је реч о подршшци сиријској армији у борби против тероризма - додао је Песков. 
Према његовим речима, Москва очекује истинску сарадњу са Вашингтоном у Сирији, уместо обичне размене информација, након смене администрације у САД. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА