Најновије

БРИТАНИЈА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД РУШЕЊА АСАДА: Приоритет да Трампа да промени однос према Русији и Путину!

Министарство спољних послова Велике Британије, на чијем челу је „пријатељ Србије“ Борис Џонсон, искористиће наредне месеце да убеди Доналда Трампа да не мења Обамину политику према Сирији.

Борис Џонсон (Фото: Синхуа)

Британски лист Sunday Telegraph објавио је – позвавши се на извор у Форин Офису – да ће Џонсон и Тереза Меј убеђивати новоизабраног председника САД и да не сарађује са Русијом поводом Сирије и да и ље ради на свргавању легитимно изабраног сиријског председника Башара Асада. „Нема сумње да он (Трамп) сматра Путина човеком са којим се може сарађивати. Међутим, када схвати да Путин није разуман партнер, он може да промени своје мишљење. Потребно му је време да то схвати“, изјавио је листу извор у Министарству спољних послова Уједињеног Краљевства.
Тај „извор“ је изразио наду да ће Трамп схватити да Путин није ни разуман ни урачунљив лидер.
Посебно је нагласио: да ће за британску дипломатију наредних недеља приоритетни задатак бити да утичне на Трампа да промени однос према Русији. „Мој поглед на Сирију се разликује од погледа других људи“, рекао је милијардер у интервјуу за „Волстрит џурнал“. Трамп је додао да се треба усредсредити на борбу против ИД-а у Сирији, а не на свргавање сиријског председника Башара ел Асада. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА