Најновије

ЛЕ ПЕН: Трампова победа омогућила оно што је сматрано немогућим!

Председница Националног фронта Марин ле Пен каже да је избор Трампа за председника САД побољшао изгледе за њену победу на председничким изборима у Француској.

Марин ле Пен (Фото: Синхуа)

"Трампова победа је омогућила оно што је сматрано немогућим, победу обичног човека над елитама. Ја бих желела да и у Француској обични људи седну за сто за којим седе елите које додељују шта ко треба да добије", навела је ле Пен за БиБиСи.
Она је рекла и да би тако гласачи имали избор између мултикултуралног друштва по узору на земље енглеског говорног подручја, где исламски фундаментализам напредује и независне нације где људи сами одлучују о својој судбини. 
"Верујем да свака земља има право да брани сопствене интересе", додала је. 
Ле Пен је Европску унију назвала "тиранским моделом" и додала да би ЕУ била замењена Европом "слободних нација за којом многи Европљани чезну". 
Она је навела и да земље, уколико желе снажну Европу, треба да сарађују са Русијом и похвалила председника Русије Владимира Путина што "води рачуна о интересима своје земље, бранећи њен идентитет". 
О мигрантској кризи, ле Пен је рекла да Француска више не прима мигранте, јер нема места. 
"Не мислим да је расистички рећи да не можемо да се побринемо за све сиромашне на свету, не можемо да бринемо о стотинама хиљада људи који долазе, јер нам је првенствена обавеза да заштитимо Французе", казала је Марин ле Пен.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА