Најновије

Херсонска област је ново жариште у Украјини

Регион Херсон је тренутно најпроблематичнији регион у Украјини, са реалним шансама да се претвори у још једно жариште на територији те државе, наводи аналитички сајт Southfront.org.

Украјински националисти у Херсону (Фото: Јутјуб)

Херсонски регион који се налази на територији под контролом Кијева има велике шансе да постане нова критична тачка на мапи Украјине. Он има забрињавајуће параметре који сежу још од пре политичке кризе настале 2013. и 2014. године. Од времена пуча, економија и инфраструктура су почеле да се дезинтегришу, а приходи су се услед разарајуће инфлације смањили за трећину. Овај некада снажни пољопривредни регион нашао се на удару "реформи" украјинске владе, док је блокада Крима дотукла и оно мало локалних развојних фактора. Као резултат, криминал је у драматичном порасту. Догађања у економији прате и насилни политички догађаји. У септембру се догодио пуч у локалној власти, а затим је подметнут пожар у кући градоначелника и нападнут члан регионалног већа.

Такође, конфликти између локалних Украјинаца и радикалног дела кримских Татара су ескалирали до те мере да је председник Украјине Петро Порошенко поново морао да нуди Татарима аутономију у оквиру Украјине. Имајући све поменуте факторе у виду, чини се да ће Херсонски регион бити ново жариште у распадајућој Украјини. Власти не чине ништа да обезбеде макар основне потребе становништва, већ само изводе различите перформансе за јавност на граници са Кримом. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА