Најновије

НАЈНОВИЈА МАПА СЕВЕРА АЛЕПА: Турци пред Ал Бабом, Курди не одустају, Асад гомила трупе у бази Куверис (МАПА/ВИДЕО)

Такозвана Слободна сиријска армија и турске снаге стигле су на само два километара од града Ал Баб, последњег упоришта Исламске државе на северу провинције Алепо. Турци су до Ал Баба стигли са севера и заузели неколико околних насеља.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

На југу је Сиријска арапска армија стационирала јаке снаге у бази Куверис и није јаснио да ли је реч о њиховој намери да се укључе у напад на Ал Баб или се спремају за одбрану од евентуалног напада ССА и Турака. Ка Ал Бабу и даље напредују Курди и то из правца истока и запада. Ипак, јасно је да ће први прилику за напад на Ал Баб добити ССА и Турци.

Ипак, ИД има намеру да пружи жесток отпор. Јуче је објављен снимак уништења једног турског тенка код Ал Баба. Након освајања Ал Баба поједини у Турској армији помињу напад на Манбиџ који је сада у рукама Курда и који им се налази на путу ка Раки. Борци Слободне сиријске армије прете да ће након Ал Баба кренути на Алепо како би деблокирали терористе ослобођење у граду. Снаге Исламске државе у овом тренутку су тампон зона између ССА и САА, ипак та тампон зона се неће још дуго одржати и након пада Ал Баба, која год армија да га освоји, могло би да дође до ескалације сукоба на северу Алепа. Коква је додатна појачања Турска послала на север Алепа сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА