Најновије

НЕЋЕ СКОРО У АЛ БАБ: Отпочео жесток рат између Курда и Турака пред вратима града (ФОТО/МАПА)

Борбе између јединица курдских и про-турских снага на северу Сирије измичу контроли.

Борбе у близини Ал Баба (Фото: Твитер)

Гори готово читава линија раздвајања између љутих непријатеља који су успевали да избегну озбиљне сукобе од почетка операције Штит Еуфрата која траје већ 87 дана.  Варница за хаос избила је у селу Кабасин, након чега је започела размена ватре у ширем подручју око места десетак километара источно од Ал Баба.

Део курдских јединица, ипак, покушао је да начини пробој према положајима Исламске државе, али су налетели на артиљеријску ватру про-турских снага, које су се одмах тиме и похвалиле на својим Твитер каналима. 

Турски покушај упада у Ал Баб, такође је прошао неславно, а према тврдњама Амака, информативне агенције ИД-а, уништен је један Турски тенк и елиминисана јединица бораца такозване Слободне сиријске армије. У исто време, САА која је најавила да ће прва стићи до стратешки важног града на северу Алепа, започела је припрему терена за копнену акцију. Током данашњег дана изведено је око 15 ваздушних напада на положаје Исламске државе у војном постројењу Деир Хафер које стоји између сиријских снага и Ал Баба, као и околне контролне пунктове и окупљалишта бораца терористичке организације. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА