Најновије

СТОЛТЕНБЕРГ УВЕРЕН: Трамп ће задржати лидерство САД у НАТО-у!

БРИСЕЛ – Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изразио је данас уверење да ће новоизабрани председник САД Доналд Трамп задржати посвећеност и лидерство Америке у Алијанси и трансатлантској безбедности.

Јенс Столтенберг (Фото: Синхуа)

„Апсолутно сам уверен да ће председник Трамп задржати америчко лидерство у Алијанси”, рекао је Столтенберг у обраћању на скупу у организацији Немачког Маршаловог фонда у САД одржаном у Бриселу.
Он је рекао да је његов кабинет у контакту са Трамповим транзиционим тимом и да се нада да ће ускоро разговарати са њим.
„У ова несигурна времена потребно је снажно лидерство Америке”, рекао је Столтенберг.
Како је истакао, јача, безбеднија и просперитетнија Европа значи да ће исте такве бити и Сједињене Америчке Државе.
Према његовим речима, Европи треба Америка и обрнуто и два континента не везују само пријатељство, већи и блиско економско партнерство и савезништво.
„Постоје три приоритета за јачање трансатлантске безбедности. Први подразумева више новца за веће капацитете, други приоритет је да сви напори земаља чланица треба да буду „комплементарни, а не конкурентни”, рекао је Столтенберг у обраћању на скупу у организацији Немачког Маршаловог фонда у САД одржаном у Бриселу.
Трећи приоритет је да је сарадња НАТО и ЕУ кључна за трансатлантску безбедности.
Говорећи о издвајањима за НАТО, Столтенберг је рекао да је охрабрен првим знацима повећања финансијских средстава за Алијансу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА