Најновије

МИХАЈЛОВИЋ: САД су пријатељ и партнер Србије!

БЕОГРАД - Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да Србија жели да настави одличе односе са САД, као и да су САД наш пријатељ и партнер, те додала да не жели по том питању да коментарише полемику министра Ивице Дачића и лидера опозиционог ЛДП-а Чедомира Јовановића.
“Не бих то уопште коментарисала, прво немам довољно информација да бих то радила, али оно што сам сада рекла остајем при томе - да имамо заиста одличне билатералне односе и наши односи могу да буду бољи, не заборавите да више од 20.000 људи ради у америчким компанијама у Србији”, рекла је Михајловић одговарајући на питање новинара ко је у праву Дачић или Јовановић.
Много смо, казала је, заједно радили да бисмо могли да се похвалимо да смо на Дуинг бизнис листи напредовали, као и да је то био заједнички рад са Амбасадом САД и УСАИД.
“Све што смо до сада урадили у билеатералим економским односима треба да натавимо. Србија једина земља у региону која има диркетн лет за САД. То не добија земља која има лоше односе са САД и мислим да те ствари треба да наставимо”, поручила је Михајловић.
САД су, истакла, пријатељ Србије и наш партнер у билатералним и економским односима, као и земље ЕУ.
У преко 1.000 америчких компанија или компанија са америчким капиталом у Србији ради више од 20.000 људи.
"Желимо да се та сарадња настави и да то буде на наше обострано задовољство”, нагласила је Михајловић, која је отворила Сајам зелене градње у Белекспо центру заједни са амбасадором САД Кајлијем Скотом и амбасадором Италије Ђузепе Манцом. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА