Напитак је осмислила једна америчка блогерка спојивши две ствари које људи обожавају – чоколаду и вино, храну среће и пиће богова. Звучи примамљиво, а једноставније не може бити.
Потребна су вам само три састојка:
– Растопљена чоколада
– Млеко
– Црно вино (препоручује се каберне совињон).
А овако се припрема:
Најпре отопите 60 г тамне чоколаде у 350 мл млека на средње лаганој ватри да бисте добили основну врућу чоколаду. Добро промешајте смесу, а затим у њу улијте 250 мл црног вина, те наставите да мешате док се сви састојци фино не сједине.
Свет је полудео за овим рецептом, а људи свакодневно објављују слике својих винских топлих чоколада, у које додају и популарне штапиће цимета.
Уживајте и разгалите се. Заслужили сте!
Извор: Телеграф