Најновије

ВУЧИЋ: Дипломате као пушачи, полако нек се одвикавају

Нећу да испуњавам налоге страних амбасада у Србији, рекао је председник Владе Србије Алексадар Вучић.

Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

Осим тога, он је поручио страним дипломатама у Србији да почну да се одвикавају од мешања у унутрашње ствари Србије.
Овде ће народ одлучивати о својој будућности, а ја нећу да испуњавам налоге страних амбасада, рекао је Вучић за Хепи телевизију.
- Хоћу да разговарам с њима, да их чујем, саслушам, али нећу да испуњавам њихове налоге - рекао је премијер. 
На констатацију да су поједине амбасаде навикле да "мешају карте" у Србији, Вучић је поручио да почну од тога да се одвикавају: 
- Можда они поново успеју, али као што је пушачима тешко да се одвикну цигарета, нека и они покушавају да се одвикну од тога. Овде ће наш народ да одлучује о својој будућности, а они ће увек бити позвани да кажу ставове своје земље које ћемо увек да поштујемо - рекао је председник Владе Србије. 
Вучић је констатовао да све амбасаде имају свој интерес у Србији, интерес својих држава, који се некада поклапају са интересима Србије, а некада не. 
- Имамо људе с којима нам се увек сретну погледи на свет, и оне с којима се то ређе догађа. Поштујемо и једне и друге, али они су ту да штите интерес своје државе, а не наш. Интереси њихове државе су приоритет њиховог деловања у Србији, као што су интереси Србије приоритет наших амбасада у свету - рекао је Вучић. 
Премијер је истакао да је политичка ситуација у бројним државама у региону нестабилна, за разлику од Србије и да је зато захвалан народу што му је дао подршку већу од 50 одсто на изборима. 
Како је објаснио, да није добио 50 одсто Србија би пропала, јер би свака влада, какву год коалицију да формира, морала да прави "труле компромисе". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА