Најновије

РЕАЛНО СТАЊЕ: Уједињене нације траже од Сирије да Алепо преда терористима

Након победничког напредовања сиријских оружаних снага против терориста када су ослобођени многи региони, специјални изасланик УН Стафан де Мистура, понудио је Башару Асаду да прихвати план примирја Уједињених нација или, тачније, да се фактичкиу повуче, остављајући Алепо ИД.

Илустрација (Фото: Катехон)

План Уједињених нација предвиђа давање аутономије западном делу Алепа и повлачење Владиних трупа из града, што је заиста веома чудно у тренутној ситуацији, у којој ће, у светлу победе Владине војске, терористи учинити све да опстану.
Министарство спољних послова Сирије је дало изјаву, позивајући да се заустави финансирање и подршка терориста "који нападају школе и болнице, претварајући их у седишта милитаната, која касније користе као одскочну даску за нове терористичке злочине".
Поред тога, одговорност за ратне злочине који се одвијају у земљи, лежи не само на терористима, већ и на њиховим власницима, што је, између осталог и поштено: "Одговорним за злочине почињене на њеној територији, Сирија сматра земље које шаљу хиљаде плаћеника да би убијали сиријски народ и разарали њену инфраструктуру, коју је народ створио својим рукама", док су као спонзори терориста прозвани Анкара, Доха, Ријад, Вашингтон, Париз и Лондон.
Сиријски министар иностраних послова Валид ал-Муалем, одржао је састанак са Стафаном де Мистуром, на коме је одбацио план терориста за предају Алепа, називајући такозвано примирје повредом националног суверенитета.
У међувремену, Министарство спољних послова Сирије каже да се примирје у земљи и у региону Алепа поштовало, али једнострано. У тренутку када је Влада све позвала на примирје, са циљем нормализације хуманитарне ситуације, терористи су наставили са ракетним нападима: на две школе, универзитет и стамбене четврти.
Извор: Катехон

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА