Најновије

ВУЛИНОВ ПЛАН ЗА МИГРАНТЕ: Обезбедићемо простор за азиланте у Кањиžжи и Суботици

БЕОГРАД - Србија проблему миграната приступа у складу са свим стандардима и сноси највећи део трошкова, али помоћ ЕУ нам је неопходна, рекао је данас министар Александар Вулин одговарајући посланику Балинту Пастору на питање шта ће влада учинити с мигрантима у Кањижи и Суботици.
Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

А на конкретно питање да ли Кањижа и Суботица могу да очекују неку финансијску помоћ, Вулин је конкретно одговорио - да ће у оба града бити обезбеђен простор у којем ће мигранти моћи да бораве како не би били у центру града, да ће у Кањижу бити отворен прихватни центар за људе који се враћају из Мађарске по споразуму о реадмисији, те поновио да сваки тражилац азила има право да се слободно креће, а да их зид који се подиже на граници са Мађарском тера да се убрзано крећу на север. Вулин је подсетио да је ове године азил у Србији затражило 64.022 људи, у односу на 16.500 прошле године, поновио је да највећи део трошкова сноси Србија, али да су они огромни, те да Србија то не може сама, али је истовремено приметио да "ЕУ и други донатори још не обраћају пажњу у мери у којој би требало или би морали". Навео је да је Србија од хуманитарних организација добила око 40.000 до 50.000 евра, а од УНХЦР-а шест милиона динара у храни и у опреми око 11,3 милиона динара, а да је епидемиолошка ситуација под контролом и да нема зараза. Посланик СВМ Балинт Пастор рекао је данас у Скупштини Србије да грађани Суботице и Кањиже не могу да живе нормалним животом јер између 1.000 и 1.500 мигранта дневно долази у Кањижу, инциденти су свакодневни међу њима, а грађани тог дела Србије, како је навео, губе стрпљење.
Прочитајте још:АЛБАНЦИ УДАРИЛИ ШАМАР СРБИМА: Српско наслеђе биће још сигурније у нашим рукама и када Косово уђе у УНЕСКО!РАДИКАЛИ СЕ НЕ МИРЕ СА ОКУПАЦИЈОМ: „Ослободићемо Републику Српску Крајину!“Шутановац: Антић је исти к’о Милошевић!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА